Toomas Pirn Raepressist ütles Delfile, et menetluses on detailplaneeringu alusel koostatud Sauna tänav 10 kinnistu äri- ja eluhoone ehitusprojekt.

"Ehitusprojekti kohaselt restaureeritakse kinnistul asuvad hooned, arvestades seda, et kinnistul asuv aidahoone on tunnistatud arhitektuurimälestiseks, ning ehitatakse uued hooned krundil varem asunud hoonete asukohale," ütles Pirn.

Pirn märkis, et hoonetesse on kavandatud ruumid toitlustusasutustele, väike äripind ja korterid. Ehitusprojekti on koostanud OÜ T-Linnaprojekt.

Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Toomas Õispuu ütles Delfile, et toitlusasutused ja äripinnad on kavandatud olemasolevatesse Sauna tänava ääres asuvatesse hoonetesse, millest üks arhitektuurimälestis.

"Uued hooned, kuhu on kavandatud kokku neli korterit, on kavandatud hoovi, kinnistul varem asunud hoonete asukohale," ütles Õispuu.

Õispuu sõnul puudub linnaplaneerimise ametil informatsioon, millal soovitakse ehitustöödega algust teha.

Samale Sauna tänava kinnistule oli aastate eest plaanitud rajada Baskini teater, ent toona kolis Vanalinnastuudio Sakala tänava ruumidesse.