Sauga valla Tammiste küla rahvas soovib aga Pärnuga ühineda ja tegi volikogule ka vastava eelnõu. Volikogu eraldumist põhjendatuks ei pea, vahendas ERR "Aktuaalset kaamerat".

Volikogu esmaspäevase istungi päevakorras oligi ettepanek Sauga valla territooriumiosa üleandmiseks, aga selle hääletas volikogu päevakorrast maha. Nii ootas Tammiste küla rahvas koridoris, kuni päevakord ära arutati, sest volikogu lõpus kavatseti haldusreformi kohta siiski infot jagada.

"Kui me lugesime ajakirjandusest, et Sauga vald on lõpetanud ühinemiskõnelused Pärnu linnaga, siis see oli meie jaoks suur üllatus, sest seitse kuud oli peetud läbirääkimisi üsna edukalt. Meie leiame, et me igapäevaselt oleme seotud Pärnu linnaga, meie toime- ja haldusruum on sama," selgitas Tammiste Veskimetsa külaseltsi liige Piret Lille.

Ligi 20 protsenti Tammiste küla hääleõiguslikest elanikest on andnud allkirja, et Tammiste küla eralduks Sauga vallast. Aga allkirju eraldumiseks ja Pärnuga liitumiseks kogutakse juba teisteski külades. Volikogu enamus on aga arvanud teisiti ja päris täpseid põhjusi ei selgugi.

"Probleemiks on koolilapsed ja koolid. Aga selle lahendus on ju omavalitsuste juhtide koostöö, koostöölepingud kahe omavalitsuse vahel," sõnas Sauga vallavolikogu liige Harri Aas.