Paljud inimesed helistavad tervisekaitseinspektsiooni ja kurdavad, et põevad ilmselt seda salapärast haigust, kuigi perearstid on pannud muu diagnoosi, kirjutas Postimees.

Ajalehe andmeil keelas ühe Harjumaa kooli direktor reedel lapsel kaheks nädalaks koolituleku, sest õpilase vanemad tulid äsja Pekingist. Perearsti ettepanekul määras direktor lapse oma käskkirjaga kodusele õppele.

Postimehe teatel keelas üks tööandja Kagu-Aasias käinud inimesel tööleilmumise. Eesti Päevalehe andmeil on ka Tallinnas tegutsev Soome päritolu kontsern Elcoteq keelanud oma töötajate ärireisid SARS-i levikuga maadesse.

SL Õhtulehe andmeil kahtlustavad märtsi lõpul Tallinnas Magdaleena haiglas surnud 26-aastase mehe omaksed, et mehe tappis SARS. Samal ajal kinnitavad arstid, et haiguse kulg vastab küll SARS-ile, kuid mees polnud käinud Kagu-Aasias ega kohtunud ka ühegi haiguspiirkonnast tulnud inimesega.

Tervisekaitseinspektsiooni pressinõunik Agnes Jürgens ütles Postimehele, et kuigi enamasti algavad kõik viirushaigused ühtemoodi, pole enamikul külmetanuist mingit põhjust kahtlustada viirussündroomi. “Leppida tuleb arsti pandud diagnoosiga, kõigil ei maksa tahta välismaist haigust, kodumaal liigub ülemiste hingamisteede haigusi samuti piisavalt.”

Ka sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna juhataja Ain Aaviksoo ütles SL Õhtulehele, et ei usu SARS-i epideemia puhkemisse Eestis. “Euroopas pole toimunud ühtegi nakkuse ülekandumist ühelt inimeselt teisele,” lisas ta. “Epideemiat tänaste andmete kohaselt Eestis väga tõenäoliselt ei teki.”