Nende väide tugineb eelkõige Ustimenko päevikule, mille ta läinud pühapäeva öösel pärast ühe politseiniku tapmist ja kahe haavamist Valka maha jättis, kirjutas Postimees.

Ustimenko ja tema Valkas surma saanud kaaslane Dmitri Medvedjev kleepisid kaustikusse kõik ajakirjanduses ilmunud kirjutised oma kuritegudest — Roosikrantsi tänava plahvatuse, ühe Tartu poemüüja tapmise ja teise haavamise, taksojuhi mõrvamise ning ühe Sillamäe rahavedaja tapmise ja teise haavamise.

Sarimõrvarite päevikut uurinud keskkriminaalpolitseinikud olid üllatunud, kui lugesid sealt ühe Peterburi ajalehe väljalõikest, kus mereväeinstituudi kursant hüüdnimega Telepaat juhtis jõuku, kes tappis mullu septembris viis inimest.

Eesti politsei andmetel on bande liidri tegelik nimi Andrei Telepatov (20), kes õppis koos Ustimenko ja Medvedjeviga Peterburis. Telepaadi jõugu esimene ohver oli tema instituudikaaslane Vitali Nerubašenko, kellele röövmõrvar 9. septembril pähe tulistas.

Samal ööl tulistati samast relvast Peterburis pähe taksojuht Andrei Novikovi. 21. septembril leidsid Venemaa korrakaitsjad Toyota maasturist turvamehe Robert Dobrožanski laiba, kes oli tapetud samast relvast. Peterburi miilits seostab jõuguga ka Peterburi juveliiri Dmitri Vaškelise ämma surnukstulistamist ja tema kaheaastase lapselapse padjaga surnukslämmatamist.

Jõuk üritas röövida Peterburi poksija Koba Gordeladze maasturit, mille käigus sai poksija haavata. Keskkriminaalpolitsei peab tõenäoliseks, et pärast seda põgenesid Ustimenko ja Medvedjev Eestisse. Mõnede siinsete sõprade sõnul võtsid nad Venemaal tehtud veretööd omaks.

Seoses Ustimenkole süüks pandud mõrvadega on Venemaa ajakirjandus asunud uurima seika, kas ta võib olla Venemaa admirali Juri Ustimenko (58) poeg.