11. novembril algatas Keskerakonna fraktsioon riigikogus olulise tähtsusega riikliku küsimuse “Maaelu vajab uusi sihte” arutelu, kus Maarahva kongressi esimees Arvo Sarapuu tegi ettepaneku regionaalministri büroo ja põllumajandusministeeriumi liitmiseks maaeluministeeriumiks.

„Regionaalministri büroo pole suutnud oma ülesandeid täita, mistõttu on süvenenud ääremaastumine,” sõnas Sarapuu.

Sarapuu tõi näite, et meil on regionaalminister, kel pole ressurssi ning põllumajandusminister, kellel puudub vastutus ääremaade tühjenemise eest. „Põllumajandusministeeriumi muutmine maaelu arengu ministeeriumiks, kuhu liidetakse regionaalministri büroo, looks efektiivsema töökorralduse,“ rääkis Sarapuu. “Selle tulemusel kaotatakse portfellita minister ning regionaal-ja põllumajandusministri asemel nimetataks ametisse maaeluminister.”

„Selleks, et täpsustada riigikogu vastutust peame laiendama riigikogu maaelukomisjoni rolli ja looma regionaal-ja maaelukomisjoni,“ selgitas Sarapuu muudatusettepanekuid halduskorralduses.

„Meil pole pääsu ümberkorraldustest, mis lähtuvad maapiirkondade tegelikest, igapäevastest ja elulistest vajadustest,“ lisas Sarapuu. „Mul on hea meel, et Reformierakond on meid kuulda võtnud ja lisanud oma programmi sama ettepaneku.”