"Praegu on Eestil koos Läti ja Leeduga parim hetk sellise algatusega välja tulla," ütles Samost. "Usun, et kultuuriminister, vajadusel koostöös välis-, kaitse- ja peaministriga, astub vajalikke samme."
Samost esitas esmaspäeval Postimehes avaldatud arvamusloos idee tasakaalustada Venemaa telekanalite propagandat Euroopa liidu venekeelse teleprogrammi loomisega.

Samost juhtis oma artiklis tähelepanu sellele, et Venemaa on asunud meedias viimastegi vabade väljaannete piiramisele. "Häid ajakirjanikke, toimetajaid ja muid ajakirjanduses tegevaid inimesi, kes oma tööd enam teha ei saa, on kindlasti päris palju. Neil oleks vaja omakeelset rakendust, eelistatult vabal maal," leidis Samost.

Euroopa liidu finantseeritav meediagrupp Golos Jevropõ võiks Samosti nägemuses edastada meelelahutuslikku venekeelset teleprogrammi, mille koosseisus oleks korralikud uudised ja publitsistika ning mis keskenduks eelkõige Venemaal toimuvale, kuid ka Venemaa naaberriikide teemadele. Lisaks saaks sama brändi all pakkuda venekeelset uudisteveebi.

Samost märkis kirjas kultuuriministrile, et on Vene propagandale objektiivse ja ausa vastukaalu loomine on Eesti ja Euroopa huvides ning meie vene emakeelega kaasmaalastele väärika valikuvõimaluse pakkumine.