Samosti sõnul on olulisem kui 15 aaasta tagune kriminaalasi, et Martin Repinski, saades valitsuse liikmeks, ei rääkinud peaministrile ja Keskerakonna esimehele Jüri Ratasele, et tal on selline episood minevikus olemas, vahendab ERR-i uudisteportaal.

"Mina kindlasti ei taha ühtegi inimest 15-aastasena tehtud lolluse eest maa sisse tampida, aga see, et 30-aastane inimene saades valitsuse liikmeks ei ütle peaministrile, et tal on 15-aastasena olnud selline asi ja palun kaalu nüüd, kas sellega on mõistlik riskida, on nüüd küll koht, kus peaministri ja Martin Repinski vahel on tõsine usaldusküsimus," nentis Samost.

Samosti hinnangul oleks selle episoodi ennetav avalikustamine Repinski poolt lahendanud mitmeid taktikalisi küsimusi, eriti kui arvestada, et ka Jüri Ratas ise on öelnud, et see oli teada mitu päeva enne selle avalikkuse ette jõudmist.

"Keskerakond või Jüri Ratas või kes iganes seal otsustajate ringis oli, otsustasid seda mitte avalikuks teha," nentis Samost.

Rumm leidis, et kui see episood Repinski minevikust oleks avaldatud sel samal pressikonverentsil, kus Repinski rääkis pikalt ja põhjalikult oma kitsedest, oleks ta ennetanud pingeid.

Rummi arvates ei teatanud Ratas Repinski vabastamisest juba reedel ilmselt seetõttu, et ta tahtis ennast turvata erakonna sees, esmaspäeval erakonna juhatuse või vähemalt riigikogu fraktsiooniga asjad läbi rääkida, et olla kindel, et Repinski ametist vabastamine pärast meedia tohutut turmtuld ei maksaks talle tagasilöökidega riigikogu fraktsiooni koosseisus, kus mõned liikmed teatavad, et pole Ratasele enam 100 protsenti lojaalsed.

"Teine seletus on see, et õppides kogemusest Repinskiga, kasutab ta laupäeva ja pühapäeva, et leida uus ja usaldusväärne maaeluministri kandidaat ning teha temaga korralik tööintervjuu, kus käia läbi küsimused - kas te olete kriminaalkorras karistatud, milline on teie majapidamise seis kui te olete juhuslikult ettevõtja, kas teil on lubatus sõidukiiruse ületamisi ehk kõiki selliseid asju, mida tavaliselt tööandja ei tee aga mida on mõistlik teha peaministril nagu näitab ka varasem kogemus Ken-Marti Vaheriga," märkis Rumm.