Tasakaalustatusega ei ole meedia üldpilti vaadates Samosti hinnangul midagi korrast ära, kuid ta näeb iga päev hoopis poliitikute mõjutamist.

“Mingi suur äriettevõte tuleb ja keerab täiskasvanud, kogemustega inimesi ümber sõrme ja paneb neid tegema täiesti uskumatuid asju, mida kõige halvemas unenäos päev varem ette ei kujutaks,” ütles Samost ETV saates “Terevisioon”.

Samosti hinnangul on oluline see, et meediapilt oleks võimalikult mitmekesine, erinevaid vaateid kajastav ja erinevaid taustu omav.

“Igal väljaandel peabki olema mingi omanik ja ideaalne oleks, kui ta oleks võimalikult läbipaistev, võimalikult selgete eesmärkidega ja avalikkuse poolt kontrollitav — mitte küll otseses, aga kaudses mõttes,” rääkis Samost.

Samosti hinnangul on oht, et keegi annab ajalehte välja mitte selleks, et raha teenida, vaid selle kaudu mingit sõnumit saata — nagu ärimees Oliver Kruuda on öelnud -, väiksem, kui see, et erakonna propagandalehte püütakse esitada vormiliselt erapooletu väljaandena.

“Sellisel juhul tekib kohe küsimus, milline on tegelik huvi,” ütles Samost, viidates asjaolule, et sama sihtasutus, mis annab välja Keskerakonna häälekandjat Kesknädal, on ostnud venekeelse päevalehe Vesti Dnja.

“Ma olen ise vestelnud ühe tuntud Eesti meediaettevõtjaga, kes üldse ei välistanud, et mingil hetkel võib Eestis olla selline Vene Gazpromi-tüüpi meediamaastik,” rääkis Samost.