Põhjus seisneb ETV peatoimetaja Heidi Pruuli sõnul selles, et ETV ülekanded toimusid laupäeval plaanipäraselt. Spontaanselt korraldatud tantsupeo ajal oli ETV otse-eetris algamas pillipeo ülekanne ning kohe peale seda teise ülekandejaamaga tantsupeo õhtune etendus ise. Kolmas ülekandejaam oli tol hetkel hõivatud seoses lauluväljakul toimuva laulupeo prooviga.

"Teleülekannete ettevalmistamine on väga mahukas ja võtab palju aega, mis tähendab, et kui ERR oleks hakanud tehnikat n-ö "pop-up" tantsupeo jaoks ümber kolima, oleks napi aja tõttu olnud väga komplitseeritud kõikide ülejäänud ülekannete tegemine," sõnab Pruul.

Kuid miks ei kantud seda üle veebis?

ERRi veebiuudiste peatoimetaja Anvar Samost avaldab kahetsust: "Kahetsen, et veebis see ülekanne tegemata jäi. Tehniline valmisolek oli olemas. Oleme kogu ERR.ee mahuka peokajastuse põhjalikult läbi analüüsinud ja kindlasti õpime vigadest."

"ERR kajastas XII noorte laulu- ja tantsupidu mahukalt kõikides oma kanalites ning kandis tele-eetris üle kõik plaanipärased kontserdid," sõnab Eesti Rahvusringhäälingu kommunikatsioonispetsialist Silver Kuusik. "Laupäeva päeval näitas ETV rahvamuusikute pidu ning õhtul XII noorte tantsupidu, pühapäeval noortepeo rongkäiku ning noorte laulupidu. Ühtekokku oli ülekandeid ETV eetris üle 16 tunni." Kuusik lisab ka, et ERRi raadiouudised tegid Vabaduse väljakul toimuvast otseülekande oma täistunni uudistesaatesse.