"Kui need oleksid mõeldud avalikkusele lugemiseks, siis küllap prokurörid oleksid koostanud hoopis teistsuguse teksti. Need on mõeldud lugemiseks nendele inimestele, kes kohtuprotsessis osalevad - süüdistatavatele, nende kaitsjatele, prokuröridele ja lõpuks kõige olulisem - kohtunikele, nii esimeses astmes kui tõenäoliselt ka järgmistes kohtuastmetes ja kohtunikud hindavad tõendeid kogumis," märkis Samost.

Rummi sõnul peab kuskil ette tulema ka eetiline piir, milliseid asju võib avaldada ja mida mitte, vahendab ERRi uudisteportaal saadet.

"Minu meelest puudub siin igasugune avalik huvi, kui kaitsepolitsei on oma salvestistes kirja pannud ka olmedetailid inimeste vestlusest ja ilma igasuguse avaliku põhjenduseta neid avaldada on küsitav," nentis Rumm.

Samost leidis, et ajakirjanik oleks pidanud materjalid läbi lugema ja sealt oma käega kirjutama oma ülesehitatud uudise, kus oleks välja toodud uued asjad, mida avalikkusel on Edgar Savisaare, Keskerakonna või nende ettevõtjate suhtes teada seoses avaliku huviga.

"Selle asemel on aga voodilinana avaldatud vähe olulisi vestluste salvestusi kuskilt restorani laua tagant," nentis Samost.

Rummi sõnul on aga selge, et Edgar Savisaare olukorda avaldatu hullemaks ei tee.