Rummi sõnul on kõigi Eesti inimeste jaoks laupäevase Keskerakonna kongressi tähtsaim tulemus see, et kõige tõenäolisem Eesti järgmine peaminister on Jüri Ratas, vahendab ERR uudised.

Samosti sõnul on sellise järelduse tegemiseks seni kõik väga lahtine. "Ma ei tea, kust su info pärineb ja ma julgeks vastu vaielda, et sellist ennustust üldse teha. Ma arvan, et sa eksid ja suure tõenäosusega on Eesti järgmine peaminister Jevgeni Ossinovski," märkis Samost.

Tema sõnul pole Keskerakonna uus esimees Jüri Ratas mitte Eesti järgmine peaminister, vaid ta valitakse riigikogu esimeheks. "Praegu on ta riigikogu aseesimees ja ma arvan, et talle riigikogu esimehe positsioon sobib," leidis Samost.

Samosti sõnul on õhus ka teatud võimalus, et Jüri Ratas on järgmine Tallinna linnapea, kuid sellel arengul on üks tõrge. "Kõigepealt enne kohalike valimiste toimumist tuleks tal kätte saada Edgar Savisaare käest tagasiastumisavaldus või võtta eriti järsk positsioon ja Tallinna keskfraktsiooni jõududega avaldada Edgar Savisaarele umbusaldust. See ei tuleks Keskerakonnas, mis on küll nüüd Jüri Ratase juhitud, kuid tema enda sõnul käsitleb terasraamidena seniseid seisukohti, kõne alla," märkis Samost.