"Erinevalt teistest erakonna najal elu aeg liugu lasknud inimestest on Repinskil olnud ka päris elu ja see päris elu on hõlmanud kitsefarmi pidamist Ida-Virumaal Voka lähedal, inimeste palkamist, nende vallandamist, töösuhete pidamist," tõdes Samost.

"Vaatasin reedel täies mahus Repinski pressikonverentsi ja pean ütlema, et kuigi siin mitmed ajakirjanikud-kolleegid olid hilisemates kajastustes võtnud seisukoha, et Martin Repinski pööras pressikonverentsi farsiks, siis pean tunnistama, et mida minut edasi, seda suuremaks kujunes minu sümpaatia Martin Repinski vastu," ütles Samost.

"Inimene oli tasakaalukas, rahulik, ei allunud ühelegi provokatsioonile, vastas täielikult väliselt rahulikuna viiendat korda täpselt samale küsimusele. Vastas pigem isegi sisuliselt, mitte Keit Pentus-Rosimannuse stiilis masinlikult ja siin võiks pigem küsida, kas ajakirjandus ei pinguta Repinski "kottimisega" üle," nentis Samost.

Samost meenutas, et näiteks rahanduskomisjoni esimehe Remo Holsmeri nimi käib läbi Eesti kõige suuremast altkäemaksuafäärist, milles küsiti miljoneid ja ilmselt ka saadi miljoneid ja seda inimest pole ajakirjanikud pressikonverentsil pooltki niimoodi "peedistanud", kirjutab ERRi uudisteportaal.

"Põhjust oleks kordades ja kordades rohkem olnud, kuna tegemist oli rahanduskomisjoni esimehega ja Tallinna Sadama nõukogu esimehega ja tema pääses lihtsalt sellega, et tema vastutus on see, et ta astus nõukogu esimehe kohalt tagasi," nentis Samost.

Rummi sõnul on Repinski juhtum õnnelik juhtum selles mõttes, et sotsid ja IRL vaatavad rõõmuga pealt, et "must lammas" on Keskerakonnast ja kui Repinski jätkab, siis jätkatakse tema peksmisega ning kui ta peab ametist lahkuma, siis Jüri Ratasele ei maksa see mitte midagi.