Telekanali TV3+ venekeelses vestlussaates "Täna õhtul otse eetris" rääkis Semjonov, et just nende töötajad aitasid seitsmel kaebajal Strasbourgis asuvasse Euroopa Inimõiguste kohtusse avaldust kirjutada.

Semjonov ei tahtnud aga anda selget vastust, kust tuli raha kohtus käimiseks. Samorodnit pani tema blogis aga eriti imestama, et Semjonov ei osanud isegi advokaatide nimesid korralikult välja hääldada. Advokaadid Bill Bowring ja Philip Leach muundusid Semjonovi jutus Bill Bowlingiks ja Frank Leachiks.

Tegemist polnud ka keelevääratusega, sest Semjonov rääkis kogu aeg advokaat "Bowlingist". Lisaks pole Samorodni sõnul olemas nende kahe mehe advokaadibürood, millest Semjonov rääkis.

See oli väga kummaline, sest Semjonov nimetas mõlemat advokaati oma "kolleegideks ja sõpradeks", keda ta "tunneb juba pikalt".

"See, et Semjonov ei tea elementaarseid asju, tunnistab ilmekalt sellest, et kogu selles asjas täidab Tallinna Inimõiguste Teabekeskus "tanki" rolli, aga Semjonov ise on vastavalt "tankist". Aga Semjonov saab selles funktsioonis hakkama nii andetult, et ei suutnud isegi pähe õppida advokaatide ees- ja perekonnanimesid, kellega tema juhitud keskus justkui "tihedalt koos töötas"," kirjutas Samorodni.