Avalikult on siiani viidatud alati 2008. aastal põhilepingus kokku lepitud 62,5 miljoni kroonisele lõppmaksumusele, kuid kaitseminister Jaak Aaviksoo allkirjastas peaaegu aasta hiljem suure saladuskatte all lepingu, kus summat tõsteti miljonite võrra, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kaitseministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Martin Jaško teatas, et selles pole midagi imelikku, kui arvestada võidusamba maa-ala töödega juhtunut. „Ka need kulud on aja jooksul mitmeid kordi muutunud. Tegemist oli ja on unikaalse projektiga, mistõttu ei saa lõpphinna mõningast kõikumist välistada,” rääkis ta.

Kaitseministeeriumi töötajad ei osanud selgitada, miks siiski sellest avalikkust ei teavitatud, kui ministeeriumi väitel on tegemist Eestile üliolulise ja unikaalse projektiga.

„Eraldi igast muudatusest teavitamist ei pidanud me vajalikuks,” ütles Jaško, kelle hoole alt väljusid eelmisel aastal sellele vaatamata teated samba risti teekonna alguse, keskpunkti ja lõpuks Tšehhist Tallinna jõudmise kohta.