Esmaspäeva südaööl Lihula- Pärnu maanteel kuulitabamuse saanud Tiina (33) paraneb jõudsalt Pärnu haigla traumaosakonnas. “Ta räägib, suhtleb ja on üsna rõõmus,” lausus traumaosakonna juhataja Aldin Talving.

Arsti hinnangul võinuks tulistamine lõppeda sootuks traagilisemalt, kui Tiina selga tabanud ning rindkere läbistanud püstolikuul oleks tema kehasse sisenenud teise nurga all.

“Ta pääses napilt surmast, sest elutähtsatest organitest jäi puudu vaid mõni millimeeter,” ütles Talving eile Postimehele. “Tiina on õnnelik naine ja peaks nüüd küll kirikusse küünla viima.”

Kiirele paranemisele vaatamata peab kuulitabamuse saanud naine veel vähemalt nädalaks meedikute hoole alla jääma.

Seni pole Pärnu politseil mingeid andmeid seltskonna kohta, kes Tiinat Papsaare bussipeatuse lähedal tulistas.

Pärnu kriminaalpolitsei juhtivinspektor Andres Sinimeri ütles, et pärast traagilise loo kajastamist meedias on politseinikele palju helistatud, ent ühestki teatest pole suurt kasu olnud.

Pärnu linavabrikus töötav Tiina sai kuulitabamuse Papsaare bussipeatuse lähedal, kus ta oma kolleegi ja sõbranna Signe Sillastega (21) ööpimeduses hääletas, et käia kiiresti ära lähimas poes.

“Ühe uurimisversiooni järgi, mida tuleb veel kontrollida, võisid tulistajad pidada naise riiete küljes rippunud helkurit liiklust korraldavaks teetähiseks ehk märklauaks, mille pihta lasta,” on Pärnu prefekt Jaan Rubin Postimehele öelnud.