Valla ja õlletehase esindajad andsid Saku mõisas linnaisadele vande, mille kohaselt lubavad nad seista hea õllepruulimise traditsiooni ning kultuurse õllepruukimise eest riigis, teatas Saku vallavalitsus Delfile.

Õllekultuuri pealinna tiitel jääb Sakule alatiseks ning aleviku sissesõitudele paigaldatakse tänasest sellekohased viidad.

“Õllel ja õlleteol on oluline osa Eesti rahvuslikus söögi- ja joogikultuuris, mille lahutamatuks osaks on laulud, tantsud, kombed ja tavad. See teebki õllest kultuurse joogi, mis on tihedalt põimunud rahvakultuuriga ja väärib hoidmist,” lausus Tallinna abilinnapea Aivar Reivik.

Ta lisas, et kuna Tallinnal ei ole oma õlletehast, siis annab ta meeleldi õllekultuuri pealinna tiitli alevikule, mis endas õllepruulimise traditsiooni ja ajalugu kõige ehedamalt kätkeb ning mille nimi on läbi õlle tuntuks saanud üle Eesti ja väljaspool.

“Saku kuulutamisega õllekultuuri pealinnaks rõhutame me just traditsiooni ja ajalugu, mille tõttu on meie vald Eestis ainulaadne, ” lausus Saku vallavanem Sven Kesler.

“Oleme ainuke vald, kes saab öelda, et siin asuvad Eesti õlletööstuse juured. Sakus on Eesti vanim ja suurim õlletehas koos õllemuuseumi ja omaaegse mõisakompleksiga. Sakus on läbi aegade elanud tuntud ja õpetatud õllemeistrid ning väärikad koduõlle pruulijad. See on meie valla väärtus ja sellega me eristume teistest.”