Põhja prefektuuri pressiesindaja Uku Tampere ütles Delfile, et ema ja tütar leiti üles Lõuna-Eestist ja praegu on nad politsei järelevalve all. Tampere lisas, et kuna tegu on Saksamaa-poolse menetlusega, siis Eesti politsei ei saa kommenteerida, mis Anne Diersist edasi saab. Võib aga märkida, et lastekodust kaasa võetud 11-aastane Linda Diers on Saksamaa kodanik.

Saksa ajakirjandus kirjutas nädala alguses, et Saksamaa politsei otsib taga Anne Diersi, kes võttis ebaseaduslikult lastekodust kaasa oma tütre Linda Diersi ja lahkus Saksamaalt. Sel aastal võttis Saksamaa kohus Anne Diersilt lapse hooldusõiguse.

Politsei andmetel ei ole emal ja tütrel kehtivaid reisidokumente ja Anne Diers võib kasutada valenime. Arvati, et Anne ja üksnes saksa keelt kõnelev Linda võivad viibida Eestis.

Saksa ajakirjandus kirjutas nädala alguses, et Kürteni lastekodust kadus nädala eest kaks tüdrukut, kellest üks leiti elusa ja tervena. Kümneaastane Dalina (tema ei ole Anne Diersi tütar) leiti üle piiri Hollandist ühe kaubanduskeskuse territooriumil ringi jooksmas. Endiselt oli aga kadunud 11-aastane Linda Diers, kes oli politsei andmetel koos oma ema Anne Diersiga.

Mõlemad tüdrukud kadusid eelmisel esmaspäeval lastekodust. Politsei arvas, et nad viis taksoga minema Anne Diers. Jäljed kadusid kõigepealt Kölni Holweide linnaosas, kus nad kolmekesi arvatavasti hotellis ööbisid.