Lavastus on segu tuntud ooperiaariatest ja satiirist. Teksti on kirjutanud Thomas Wiedenhofer, Tiroolis sündinud laulja, lavastaja ja pedagoog, keda on autasustatud Baierimaa kunstipreemiaga. Sakslane on laulnud Hamburgi, Berliini ja Müncheni riigiooperites ja esinenud külalisena mitmete teiste muusikahoonete lavadel nii kodu- kui välismaal. Alates 1994. aastast töötab Wiedenhofer muusikaakadeemia ooperistuudio juhina. Ta on lavastanud Eestiski mitmeid oopereid, sealhulgas Gaetano Donizetti „L'elisir d'amore“ ("Armujook"), Wolfgang Amadeus Mozarti „La finta giardiniera“ ("Armastusest aednik") jt.

Projektis teevad kaasa Maris Liloson (sopran), Annaliisa Pillak (metsosopran), Urmas Põldma (tenor), René Soom (bariton), Thomas Wiedenhofer (bass), Katharina Wiedenhofer (tants).

Maailma väikseimas orkestris mängivad: Siim Selis (klaver), Aare Tammesalu (tšello) ja Maano Männi (viiul).

Esimest korda esitati ooperit “Ära aja jama” kaks aastat tagasi. Kuna publik ja meedia võtsid tookord lavastuse äärmiselt soojalt vastu, otsustati proovida uuesti. 2010 oli lavateose teemaks Euroopa Liidu poliitika.

Wiedenhoferi kaasa ja peaorganisaator Õnne Feldman rääkis, et tänavunegi projekt sai teoks tänu arvukatele vabatahtlikele toetajatele ja annetustele. “Solistid on Eestist juba saabunud ja harjutavad hoolega. Suur osa piletitestki on välja müüdud, kuid kes otsustab viimasel hetkel tulla, seda ei jäeta ukse taha,” lubas Feldman. Kuigi taevataat on sel suvel raputanud taevast alla liigagi vett, siis nädalalõpuks on lubatud korralikku ilma. Kui mõni piisk peakski tulema, pole samuti probleem, sest piletiteks on vihmakeebid.

Kandern asub Saksa-Šveitsi piirist (Basel) ja Freiburgist paarikümne kilomeetri kaugusel looduslikult ilusas kohas.

Rohkemat informatsiooni leiab kivimurruooperi kodulehelt: www.steinbruch-opera.de

Pileteid saab tellida e-posti teel: onne_feldman@web.de