Linnavolikogu juristiga konsulteerinud Saks sai teada, et fakt Tšernogorova hääletamisest ei muuda abilinnapea nimetamise otsust kehtetuks ja et vastavalt korruptsioonivastase võitlemise seadusele paneb seadus vastutuse taandada ennast sellistes situatsioonides konkreetsele isikule, antud juhul Yana Toomi emale Margarita Tšernogorovale. "Tema oleks pidanud selle otsuse langetama, kas seal on huvide konflikt või ei ole," ütles Saks Delfile.

Saks rääkis, et otsese huvide konflikti osas on siin on võimalikke erinevaid tõlgendusi, kuid isiklikult arvab ta, et Tšernogorova oleks võinud ennast igasuguste edasiste mitmeti tõlgendamiste vältimiseks taandada. "Tema ju teadis, et see on tema tütar. Seda ilmselt ei teadnud vähemalt mingi osa saalis olijaid ega ka juristid. See oleks pidanud olema tema enda otsus. Näha, et siin võib olla huvide konflikt. See oleks olnud kõige puhtam variant," arvas Saks.

Saksi sõnul tuleks edaspidi selliseid situatsioone igal juhul vältida, kuid antud juhul on otsus tehtud ja see, et Tšernogorova oma hääle andis, ei oleks kuidagi muutnud hääletuse lõpptulemust. See ei olnud otsustav hääl.

"Kui keegi arvab, et seadust on rikutud, siis tuleb seda uurida. Aga sellisel juhul on seda seadust rikkunud konkreetne isik," sõnas Saks.

Saks lisas veel, et selge on, et keegi mingit isiklikku korruptiivset kasu sellest saanud ei ole.

Harju maavanem Ülle Rajasalu saatis täna politseisse avalduse, milles palub uurida võimalikku korruptsiooni Yana Toomi nimetamisel Tallinna abilinnapeaks.

Yana Toomi abilinnapeaks saamisel on Rajasalu sõnul rikutud seadust, sest tema linnavalitsuse liikmeks kinnitamisel ning talle ametipalga määramisel osales aktiivselt ka linnavolinik Margarita Tšernogorova, Yana Toomi ema.