Saksa sõnul tuleb asju hinnata kontekstis. “Arvestades, et suurem osa Euroopa Parlamendi liikmetest ei ole nii informeeritud, kui on eestlased ja suuremal osal parlamendi liikmetest ei ole sellist ohutunnet nagu Ida-Euroopal ja Baltikumil, rääkimata Venemaa tankide riiki sissesõitmise kogemusest, siis on minu hinnangul tegu hea resolutsiooniga,” kinnitas Euroopa Parlamendi sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni liige.

Saks lisas, et võrreldes mõne varasema versiooni ja arutelul esitatud arvamusega on resolutsioonist välja viidud näiteks see, et Gruusia on konfliktis süüdi ja selle algataja. “Tekst hindab olukorda varasemast objektiivsemalt. Praeguses olukorras oli see tekst parim, mis sai saavutada. See näitab kokkuvõttes parlamendiliikmete ühtsust ning tugevat toetust Gruusiale,” ütles Saks.

Saks täpsustas, et resolutsiooni puhul vaieldi mitmete oluliste küsimuste üle, sealhulgas Gruusia liitumist NATOga ning Gruusiale abirahade eraldamist. “On kahju, et resolutsioonist jäi välja formuleering Gruusia liitumisest NATOga. Samas pole Euroopa Parlamendi arvamusel selles konkreetses küsimuses praktilist mõju, sest NATO otsustab oma liikmete üle ise. Selle formuleeringu väljavõtmine näitab lihtsalt rahvaesindajate ettevaatliku suhtumist antud küsimusse, ” ütles Saks.