Tallinlased saavad ehitusjärgus keskusega esmatutvust teha täna õhtul kell 18-21, mil kõigile avatud ehitusplatsil näidatakse spetsiaalselt nurgakiviürituseks loodud installatsiooni rajatavast keskusest. Samuti on tutvumiseks väljas detailne uue hoone makett. Sissepääs lahtiste uste päevale toimub Islandi väljaku poolsest küljest, teatas arendaja Peeter Rebane.

Rebase sõnul on eesmärgiks võetud, et 1800-kohalises Solarise suures saalis toimuks aastas vähemalt 200 erinevat üritust.

„Arvestades senist nigelat saalivalikut Tallinnas, on see plaan täiesti saavutatav,” ütles Rebane, kelle sõnul on erinevad korraldajad teinud broneeringuid juba ka 2012. aastaks. „Tõelistest kultuurielu tippsündmustest on näiteks 2010. aasta sügisel oodata New Yorgi sümfoonikute kontserti ning Euroopa Filmiakadeemia auhinnagalat,” lisas Rebane.

Pikaajalised koostöölepingud on Solaris sõlminud ka filmifestivaliga PÖFF ja Vana Baskini Teatriga. Praeguseks sõlmitud eellepingute kohaselt toimub keskuse suures saalis esimesel tegevusaastal juba üle saja ürituse.

Solarise nime ja visuaalse identiteedi looja, bränding-agentuuri Identity tegevjuhi ja konsultandi Ants Lusti sõnul töötati mitme kuu vältel läbi sadu nimesid, et leida neist keskusele sobivaim.

“Kui luuakse midagi uut, suurt ja olulist, on uue nime panek igati loogiline lahendus. Solarise keskus ei ole kantud vanadest väärtustest, vaid loob täiesti uue väärtusmaailma. Solarise nimest õhkub soojust, naturaalsust ja päikeselist energiat. Solaris on põlvkondadeülene keskus, kus hakkavad kohtuma nii noored kui vanad,” kirjeldas Lusti keskuse nime saamise tausta.

Uude kultuuri-, konverentsi- ja vabaajakeskusesse tuleb 1800-kohaline saal, Eesti esimene 3D-kinokompleks, väärtfilmikeskus, kunstigalerii, džässiklubi, tantsustuudio, spordiklubi, kohvikud ja kauplused.