Just sellisele seisukohale jõudsid läinud neljapäeval Postimehe kokku kutsutud ümarlauavestlusel seni teine teisel pool rindejoont asunud Eesti arhitektuurimuuseumi direktor Karin Hallas-Murula, Eesti Arhitektide Liidu aseesimees Margit Mutso, ASi Uus Sakala juht Peeter Rebane, muusikaliprodutsent Anne Veesaar, riigifirma AS Sakala Keskus juhatuse esimees Kalle Sepp ja Eesti Raadio juht, endine kultuuriminister Margus Allikmaa.

Margit Musto soovitas arendajatel taotelda kultuurkapitalist uue konkursi jaoks raha. Peeter Rebane nimetas seda konstruktiivseks ettepanekuks.

Arhitektuurivõistluse korraldamine maksaks Mutso hinnagul umbes miljon krooni.

Kalle Sepa sõnul ASil Sakala Keskus seda raha võtta pole. “Ja teadmiseks niipalju, et ASi Sakala Keskuse nõukogu on võtnud vastu otsuse AS Sakala Keskus likvideerida. Ja tuletan meelde, et 1. jaanuaril 2009 peaks uus Sakala keskus juba oma uksed avama.”

Margit Mutso tegi ettepaneku, et nemad võiks koos Peeter Rebase ja kellegagi arhitektide liidust kultuuriministri juures kohtuda ja leppida kokku, et kas täielikult või osaliselt, kas ministeerium või kultuurkapital toetaks uue arhitektuurikonkursi korraldamist. “Päris palju ekspertiise ja funktsionaalseid skeeme on juba tehtud, seega oleks see hoopis teise tasemega arhitektuurivõistlus kui eelmine, mis oli ülejala tehtud.”