Eile teatas Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske, et Sakala keskuse arendajad on hävitanud ka projekti järgi säilima pidanud Rävala puiestee poolse paefassaadi ja torni.

“Ehitatava uue Sakala keskuse projekti järgi säilib tulevikus Rävala puiestee poolt hoonele senisega võrreldes identne vaade, säilitatakse vana hoone torn ja taastatakse Rävala-poolne hoone fassaad — just sellist tegevuskava näeb ette ka veebruaris kõigilt osapooltelt kooskõlastuse saanud projekt,” seisab AS Uus Sakala pressiteates.

“Kogu ehitus on kulgenud plaanipäraselt ja kooskõlas kõigi ametkondade, kaasa arvatud muinsuskaitseameti kooskõlastustega,” kommenteeris arendusfirma juhatuse esimees Ilmar Kompus.

“AS Uus Sakala arvates üritavad sotsiaaldemokraadid järjekordselt tekitada avalikkuses asjatut paanikat,” ütles Kompus.

Uude Sakala keskusesse on arendaja teatel plaanis ehitada ligikaudu 17 000 ruutmeetrit kultuurifunktsioonidega pindasid. Kavas on rajada kultuuri-, konverentsi- ja vabaajakeskus koos 1800-kohalise multifunktsionaalse saali, kobarkino, väärtfilmikeskuse, kunstigalerii, džässiklubi, tantsustuudio, kohvikute ja palju muuga.