Piirivalve on sadamale nimelt edastanud info ja vastavasisulise kirja, mille kohaselt on Soome, Eesti ja Rootsi piirivalve leppinud kokku, et alates märtsist on St. Peterline (Peterburg-Stockholm-Tallinn-Peterburg) taolistele laevaliinidele, mis laevareisi jooksul külastavad Schengeni liitu mittekuuluvat riiki, piirikontrolli tegemisel igal liikmesriigil kohustus kontrollida inimesi mõlemas suunas ehk reisijatel tuleb läbida passikontroll nii riiki saabumisel kui ka väljumisel riigist, vahendavad ERR Uudised.

Praeguse laevaliini graafiku järgi peaksid need inimesed, kes alustavad reisi Peterburis ja soovivad väljuda ühe reisi jooksul kõigis külastatavates sadamates ehk Helsingis, Stockholmis ja Tallinnas, seisma piirikontrollis kokku kaheksa korda.

"Arvestades, et ühe inimese piirikontrollile kulub minimaalselt 1 minut, siis kulub 2000 reisija piirikontrolli läbimiseks ühes suunas Tallinnas juba ainuüksi 4-4,5 tundi. Peale selle eeldab muudatuse sellisel kujul sisseviimine Venemaa kodanikest reisijatele mitmekordset Schengeni viisa olemasolu," kirjutas Tallinna Sadam majanduskomisjonile.