Sajast väljamakstavast stipendiumist kümme on vastavalt laulu- ja tantsupeo pühendusstipendiumid ning lähevad looverialade tudengitele, kes on aktiivselt osalenud laulu- ja tantsupeo protsessis. Stipendiaadid õpivad Tartu Ülikoolis, Tallinna Ülikoolis, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ning Tallinna Pedagoogilises Seminaris, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

Taotluse stipendiumi saamiseks esitas 282 üliõpilast, hindamisele läksid korrektselt esitatud 249 taotlust.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ütles, et käesolev on üks samm teiste hulgas õpetajaameti väärtustamise teel. Ta lubas, et analoogiliste stipendiumide eraldamine jätkub ka edaspidi ja põhjendas pedagoogiliste erialade üliõpilastele stipendiumide maksmist valdkonna prioriteetsusega.

„Selleks, et meie laste ette jõuaksid ka tulevikus laia silmaringiga õpetajad, peaksid tulevased pedagoogid juba õpingute ajal eneseharimisele pühenduma, mitte häda pärast stuudiumi kõrvalt tööl käima,“ ütles minister.

Niinimetatud Laulupeo stipendium ja Tantsupeo stipendium annavad noortele märku, et riik väärtustab muusika- ja tantsuõpetajaid kui kultuuritraditsioonide edasiviijaid ning tunnustab nende valmidust lastega tegeleda.

Stipendiumi nõukogusse kuulusid haridus- ja teadusministeeriumi, sihtasutuse Archimedes, kolme õpetajaid ettevalmistava kõrgkooli ning Tantsu- ja Laulupeo Sihtasutuse esindaja. Stipendiumisaajate nimekirja avaldab sihtasutus Archimedes oma interneti koduleheküljel.