Poolteist aastat tagasi Soome vanglast vabanedes võttis J.K. enesele uueks nimeks M.R. (täisnimi asendatud initsiaalidega novembris 2023), Rootsi politsei arreteeris tema ja kaks venelast mõrvakahtluse pärast, lisaks on Rannale esitatud ka süüdistus hauarahu rikkumise eest.

Ülekuulamisel näitas M.R. politseile, kus asusid venelaste tapetud mehe laiba jäänused, M.R. tunnistusel tapsid mehe just venelased. Tegemist oli M.R. ja kahe venelase jõugukaaslasega, kes tapeti ja tükeldati allilmagrupeeringus tekkinud tüli käigus.

Postimehe andmetel sai tüli alguse plaanist tappa endisest Jugoslaaviast pärit ärimees ja Stockholmis maffiajõukude vahel puhkenud sõja üks peategelane Milan Sevo. Pärast seda, kui algul palgamõrvaga nõustunud M.R. teatas oma kaaslastele Sergeile ja Vladimirile soovist mõrvas mitte osaleda, puhkes jõuguliikmete vahel tüli. Kaks venelast ei lasknud M.R enam Stockholmi äärelinnas üüritud majast välja ja võtsid Ranna sisuliselt pantvangi, kirjeldas Postimees juhtunut, viidates M.R. poolt Rootsi politseile antud selgitustele.

M.R. rääkis politseile, et tema silme all tühjendasid Sergei ja Vladimir terve püstolipideme oma kolmanda, vahepeal samuti pantvangi võetud kaaslase pähe, tükeldasid tema laiba, valasid osa kehaosi betooni ja osa uputasid linnalähedasse sohu, kirjutas Postimees.

M.R. viidete abil leidis politsei laiba jäänused nädalavahetusel üles.

Ajaleht kirjutas, et surmahirmus M.R. valetas jõugukaaslastele, et peab minema Eesti saatkonda oma passi pikendama, kuna muidu hakkab politsei teda taga otsima. Venelased lubasid M.R.-l reedel saatkonda minna, kus mees kaitset palus. Rootsi politsei vahistas veidi hiljem Eesti saatkonna ees närviliselt jalutanud Sergei ja Vladimiri.

J.K.-M.R. sai avalikkusele tuntuks 1998. aastal, kui selgusid tema seosed rahvusvahelise uimastiäriga. Viis aastat varem oli J.K. 27 kuud Ameerika Ühendriikide vanglas, kuna üritas koos tänase Eesti allilma üheks liidriks peetava Kalev Kurega salaja maalt välja viia poolsada tulirelva.