Delfiga võttis ühendust kaitseliitu kuuluv Veiko (nimi muudetud), kelle sõnul said 20 kaitseliitlast Tallinnas toidumürgituse. Tema sõnul on võimalik, et mürgituse on saanud inimesed ka väljastpoolt kaitseliitu.

Juhtunu kohta andis kinnituse ka veterinaar- ja toiduamet.

Ameti pressiesindaja Elen Kurvitsa sõnul on nad juhtunust teadlikud.

„Veterinaar- ja toiduamet on juhtunust teadlik ja koostöös terviseametiga tegeleme praegu asjaolude väljaselgitamisega,” kinnitas ta.

Teadaolevalt on kannatanud pöördunud nii Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, Merimetsa nakkushaiguste kliinikusse ja ka perearstide poole.

Praegu tegeletakse saastunud toidu tootja ja tarnija väljaselgitamisega.

Delfi võttis ühendust nii PERH-i, Merimetsa nakkushaiguste kliiniku, terviseameti ja toote eeldatava tarnijaga. Samuti oleme olnud ühenduses kaitseliiduga.

Kaitseliidu avalike suhete osakonna ülem major Tanel Rütman kostis, et Tallinna malevas toimus nädalavahetusel tõepoolest kaks kursust, mille mõlema osalejad said suure kõhuvalu, oksendamise ja kõhulahtisuse. "Osad kannatanud pöördusid ka haiglasse ja lasid võtta endalt proove, mille laboratoorse analüüsi esialgne vastus on, et tegemist ei olnud mitte viiruse, vaid mingi mürgitusega," kinnitas kaitseliidu esindaja toidumürgitust.

"Millise aine mürgitusega täpsemalt, selle selgitamiseks analüüsid jätkuvad ja vastuseid võib oodata mõne päeva jooksul," andis Rütman teada.