Saastekvoodiraha eest hoonete energiasäästlikumaks muutmisega tegeleva Riigi kinnisvara AS-i kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Madis Idnurme sõnul investeeritakse CO2 projekti raames Saare maakonnas ühtekokku 21 objekti ligi 4,2 miljonit eurot, kirjutas Saarte Hääl.

Novembris valmivad esimesed neli objekti, nende hulgas on Kärla raamatukogu- ja vallavalitsusehoone renoveerimine, Kärla põhikooli ja spordihalli küttesüsteemi automatiseerimine ning Pärsama lasteaed-hooldekodu rekonstrueerimine.

Suurima mahu ja maksumusega objektid on Saare maakonnas Kuressaare haigla ja Sõmera hooldekodu. Neist esimese ehitushange on kavas välja kuulutada lähinädalail ning teise oma tuleva aasta algul.

Praegu on hanked pooleli päästeameti Orissaare ja Leisi depoo rekonstrueerimiseks, Salme rahvamaja renoveerimiseks ning Kuressaare Linnateatri soojustamiseks, kus tõenäoliselt võib samuti juba lähikuudel ehituseks minna.

Riigi kinnisvara AS-i CO2 projekti direktori Andrus Kõre sõnul käivad ehitustööd praegu 129 objektil üle Eesti ning projekteerimisel on 198 hoonet ning projekti elluviimisega ollakse kenasti graafikus.