Siseministri koha hõivamisega võib Saartsi sõnul Reformierakond viia seal läbi muudatusi, mis vähendaks reformierakondlaste sattumist kapo huviorbiiti.

"Juba tükk aega on olnud näha Reformierakonna poliitikute muret ja ärevust, kui nad nägid, mis juhtus Keskerakonnaga mõned aastad tagasi, kui partei sattus kapo huviorbiiti. Ilmselt üritatakse seda ministeeriumi kontrollides asju korrastada nii, et sellised asju enam ei tuleks või vähemalt ei ole need Reformierakonna pihta suunatud," spekuleeris Saarts ERR-i uudisteportaalile.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk kommenteeris Saartsi spekulatsiooni järgmiselt. "Eesti on õigusriik ja toimib nii, et siin maksavad seadused, toimib sõltumatu uurimine ja kohtupidamine. Praegust rahvusvahelist olukorda hinnates on eriti oluline, et julgeoleku eest vastutavad ministeeriumid - välis-, kaitse-, sise - oleksid varasemat valitsuskogemust omavate inimeste vastutusel. See oli põhjus, miks meie jaoks oli tähtis, et Hanno Pevkur siseministri haldusala vastutada võtaks," rääkis Kukk.