“Ma küll ei usu, et keegi hakkab seadust rikkuma, et jahti huvitavamaks teha,” ütles Oma Saarele SJS-i juhatuse liige ja Laugi jahiseltsi juhatuse esimees Andrus Sepp, tõdedes, et õigustada sellist käitumist siiski ei saa.

“Tundub imelik, et öeldakse, et ei olnud võimalik koeri ja siga lahutada, aga filmida oli küll võimalik,” sõnas Sepp. Samuti tundub talle kummaline jahimehe väide, et selleks, et jaht edukalt lõpetada, oli vaja siga kinni võtta. Sepp kinnitas, et pigem oleks pidanud koerad kinni võtma.

Aarne Vainokivi märkis, et jahis võib tulla ette igasuguseid juhtumeid, kus tuleb käituda vastavalt vajadusele ning kommenteerimiseks on vaja teada täpset situatsiooni. “Jahis juhtub tihtipeale nii, et koer võtab põrsa kinni ja sa ei saa seda põrsast lasta. Sest sa võid siis koera maha lasta,” ütles Vainokivi.

SJS-i juhi sõnul on aga filmis mitmeid lõike, kus asi läheb vastuollu jahieetikaga. “Sellist imelikku kommet ei ole mina kusagil kuulnud, et loomale see napsutilk sinna kõrva peale pannakse,” märkis Vainokivi, lisades, et ränk eksimus on ka relv lapse kätte anda, mida filmis võis näha.

Vainokivi sõnul on ka ebaeetiline taolist videot internetti üles panna ja inimestele näidata, ilma nüansse teadmata. Samas ütlevad jahimehed, et elus on palju kohti, kus filmimist üldse ebaeetiliseks peetakse, sealhulgas ka jahil, rääkimata selle avaldamisest internetiavarustes.