Osa linnakodanikke pole rahul sellega, et mast piirab aknast avanevat vaadet, teiste jutu järgi tekitab see tunde, nagu elaksid nad mõnes militaarlinnas, kirjutab ajaleht Meie Maa.

Kuressaare linnavolikogu esimees Peeter Jalakas ütles ajalehele, et suure masti üleöö kerkimine keset linna tuli ka talle üllatusena.

Oktoobris masti püstitamiseks loa andnud linnavalitsuse teatel sai piirivalveamet kooskõlastused Kuressaare peatänava ääres asuva staabihoone tagahoovi sidemasti püstitamiseks Tallinnast muinsuskaitseametilt juba juunis.

“Linn lähtus ehitusloa andmisel piirivalve ja Eesti riigi vajadustest, samuti oli piirivalveamet eelnevalt saanud kooskõlastuse kõikidelt instantsidelt, kaasa arvatud muinsuskaitseametilt,” teatas ehitusala abilinnapea Urmas Sepp Meie Maale.

Ta lisas, et kuna piirivalveamet oli ajanud asju korrektselt ja saanud kõik kooskõlastused, ei näinud linnavalitsus põhjust keelduda ehitusloa andmisest.

Linnavolikogu esimees Jalakas ütles, et kui varem käisid kõik planeeringud volikogu kaudu, siis sellest aastast sellist nõuet ei ole.

“Erandina kehtib see miljööväärtusega alade kohta, kus tingimata peavad olulised asjad volikogust läbi käima,” selgitas Jalakas. Tema väitel polnud sidemasti püstitamise puhul tegu planeeringuga, vaid olemasoleva 38-meetrise masti asendamisega uue, 28 meetrit kõrgemaga.

“Seepärast ei leidnud linnavalitsus, et peaks midagi uuesti arutama ja avalikustama,” mainis Jalakas.