Mees läks Tallinnas Kadaka teel asuvasse OÜ Aare Autosse, kus suundus väljavalitud Ford Mondeo juurde. “Küsisin, mis vead on. Öeldi, et viie sentimeetri jagu roostet," rääkis Marko End Kanal 2 saatele “Võsareporter”, vahendab Meie Maa.

"Kuulutusel oli kirjas, et tipp-topp auto, istu sisse ja sõida,” ütles Marko. Mees maksis raha ära ning jõudis Ford Mondeoga sõita kümmekond minutit, kui selle mootor ristmikul käiguvahetusel välja suri. Suurte raskustega jõudis Marko autoga siiski Saaremaale.

Siin selgus, et Fordil on nii palju vigu, et tehnilisest kontrollist see läbi ei saaks. “Autoga sõites on selline tunne, nagu hakkaksid rattad alt ära tulema,” ütles Marko. Kui ta maksis auto eest 1450 eurot, siis remondi sisse jõudis ta panna 780 eurot. Tallinna tagasi minnes tahtis mees, et müüja maksaks talle kinni remondiraha või ostaks auto tagasi.

OÜ Aare Auto juhataja Aare Ermus kinnitas, et on 16 aastat autosid müünud ega ole kunagi kellelegi öelnud, et masin on ideaalses korras. “Ma tean, et autodel on klassikalised vead küljes. Aga miks ma peaksin kasutatud kauba müüjana kaupa halvustama?” küsis Ermus, kes võrdles 11 aastat vana Fordi seisukorra selgitamist pankrotiavaldusele allakirjutamisega. Ta pakkus välja masin teise vastu ringi vahetada, sellega nõustus ka ostja.