Üleeile, oma siinoleku viimasel päeval Saarte Hääle ajakirjanikuga trehvates tunnistas Saaremaa juurtega Grace Johnson, et emotsioonid on ülevad. Abikaasa Bobi ja tütar Kristinaga olid nad reisi viimaseks päevaks jõudnud läbi käia pea terve Saaremaa, kohtuda oma sugulastega ning külastada ka isa Laas Paju kunagist kodukohta Sõrves Lindmetsa külas.

Grace oli saarel kogetust sedavõrd liigutatud, et oma Saaremaalt pärit ja palju aega tagasi Ameerikasse rännanud isast kõneldes tulid naisel rõõmupisarad silma.

Lisaks jällenägemisrõõmule, mis kaasnes kallite sugulastega kohtumisega, olid nii Grace’i kui ka Bobi ja Kristina jaoks nauditavad kõik need päevad, mis nad Saaremaal said viibida. “Saime ühes sadamas värskelt suitsutatud lesta. Kui hea see oli! Viimati sain seda väikse tüdrukuna, aga Bob pole seda kunagi saanud,” naeris Grace.

Enda kohta leidis Grace, et ehkki ta on ennekõike ameeriklane, on ta hinges siiski ka saarlane. Seda enam, et juuredki on tal ju Saaremaa küljes tugevalt kinni. Ka oma lastest on ta üritanud saarlasi kasvatada. “Ütlesin neile ikka, et nad peavad olema kanged ja kõigega hakkama saama. Nagu eestlased, nagu saarlased,” tähendas Grace, lisades, et pealegi on ju ka ta laste juured ikkagi Saaremaal.

Loe Grace külaskäigust pikemalt Saarte Häälest.