Küsimusele, millal on saarlastel lootust koju tagasi saada, vastas Post: “Täiesti teadmata. Pidime täna õhtul startima, kuid sellest ei tule kindlasti midagi välja. Homse kohta ei oska midagi öelda,” ütles Post neljapäeval ajalehele Meie Maa.

51-liikmelisse eestlastest gruppi kuuluvad Kesko Agro viljakasvatajatest reisijate rühm ja mõned turistid. Tõnu Posti sõnul mingit probleemi sellest, et võõrasse riiki tuleb ettenähtust kauemaks jääda ei teki ja eestlased peavarjuta ei jää. “Meil on siin inimene olemas, kes kõik organiseerib nii et selles suhtes probleemi ei ole,” lausus ta.

Saarlase teada algas kõik teisipäeval, kuid proteste oli märgata juba paar päeva varem. “Paistab, et nad süvendavad probleemi, võtsid ka teise lennujaama ära,” rääkis Tõnu Post. Tema sõnul alustati Tai valitsuse vastaste protestjatega Bangkoki lennujaama vabastamise osas läbirääkimisi.

Eestlastest grupi, kuhu kuulub ka Tõnu Post koos saarlastega, seminar-reisi organiseeris Taisse OÜ ATP Koolitus. Firma rühmajuht on koos grupiga Tais. Rahutuste alguse ajal asus grupp Koh Changi saarel ekskursioonil. Grupi tagasilend Taist pidi algama eile õhtul Bangkokist Lufthansa lennukiga Frankfurdi kaudu. Paraku pidi eile hommikul Saksamaalt väljunud lennuk maanduma Malaisia pealinnas Kuala Lumpuris. Seal oodatakse olukorra paranemist, et võimalusel Bangkoki lennujaama edasi suunduda.