"Kui konservatiivid ütlevad hoolivus, siis sotsiaaldemokraadid saavad ühiskonna ja riigi rollist natuke teistmoodi aru. Milles ma väga jägan nende seisukohta, et see mis puudutab Eesti olukorda demokraatliku õigusriigina siis selles osas tasub muretseda," rääkis Saar Delfile. "Kui vaatame täna kahe suurima esindatudsega parlamendierakonna käitumist, siis tuleb tunnistada, et meie vaated IRLiga on tunduvalt lähedasemad kui Reformi- või Keskerakonnaga."

Sotside riigikogu fraktsiooni aseesimehele teeb muret kahe suurerakonna koostöö Eesti viimisel lähemale kaheparteisüsteemile. "Kui me räägime kasvõi sellest, et valimiskuludele tuleks kehtestada lagi, siis ei Reformi- ega Keskerakond ei taha sellest kuuldagi. Sotsiaaldemokraadid ja IRL on olnud kogu aeg seisukohal, et neile tuleb lagi kehtestada."

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar lubas suurkogul peetud kõnes, et kevadeks luuakse 30 000 uut töökohta ja et maksukoormust vähendatakse. Muuhulgas märkis Laar, et IRL algatab riigikogus eelnõu, mis tühistaks kohaliku omavalitsuse õiguse kehtestada müügimaksu.

"Riigipoolne sekkumine valdkondadesse, mis on antud põhiseadusega kohaliku omavalitsuse kätte, on muidugi üks nendest muredest mis meil on," tõi Saar välja erimeelsused kahe erakonna vahel. "Kohalikke omavalitsusi tabavad riigi poolt pidevalt halvad üllatused ja varasemad kokkulepetest ei peeta kinni ja üritatakse nendest mööda hiilida. Ma arvan, et see ei ole riigi poolt mõistlik käitumine."