"Huvitav on see, et näib, et suur hulk ilma väga kindla poliitilise eelistuseta valijaid on liikunud väga kiiresti Keskerakonna tagant Reformierakonna taha. See kinnitab järjest enam ühiskonnas levinud arvamust, et neil kahel on väga palju ühist," ütles Saar. Ta märkis, et ka Euroopa tasandil kuuluvad mõlemad liberaalide fraktsiooni.

"Lisaks näitab see märkimisväärne positsioonimuutus ootuspäraselt ka seda, et mõnda aega mõjutas reitinguid üsna jõuliselt kohalike omavalitsute valimiste järellainetus, mis on alles nüüd hakanud lahtuma," sõnas ta.

Ka on Saare hinnangul määrav pidev pildil olemine, isegi negatiivsete asjadega. "Partsi segadused on andnud palju meediatähelepanu, mis mingil määral võib lühiajaliselt reitingut tõstagi, nagu oleme ka varem näinud. Tavaliselt neid järelmõjusid saame näha alles järgmisel või ülejärgmisel kuul," kommenteeris Saar IRL-i reitingu tõusu majandusministrit puudutavate skandaalide valguses.

Sotside reiting ja positsioon jäid aga täpselt samaks - 23% ja kolmas koht. "Positiivne on see, et hoolimata valitsusparteide jõulisest pildil olemisest on meie toetus stabiilne. Kuid kindlasti on üksjagu arenguruumi," lausus Saar.

Keskerakonna toetus kahanes EMORi viimase uuringu järgi 32 protsendilt 25-le, kuigi nende liidripositsioon on jätkuv. Reformierakond tõusis neljandalt kohalt teisele, olles Keskerakonnast maas vaid ühe protsendiga. IRL-gi kasvatas toetust kahe protsendi jagu: 20 protsendilt 22-le.

Jaanuaris oli "ei oska öelda" vastuste osakaal 34 protsenti, mis oluliselt madalam näitaja kui varasematel kuudel. Uuringu korraldas TNS Emor.