SA Kultuurileht nõukogu esimees Urmas Klaas ja juhatuse liige Toomas Väljataga kinnitavad, et reedel Sirp ilmub.

Väljataga sõnul juhivad pärast peatoimetaja kohusetäitja Kaur Kenderi tagasi astumist kuni konkursi lõppemiseni Sirbi toimetust Lea Larin, Tambet Kaugema ja Tiina Mattisen.

Toimetuse töös osaleb kuni olukorra selginemiseni ka Valle-Sten Maiste.

SA Kultuurileht nõukogu esimees Urmas Klaas ütles, et kultuurilehe Sirp peatoimetaja uus konkurss tuleb välja kuulutada neljapäevasel nõukogu koosolekul ning korraldada võimalikult avatuna.

"Teen neljapäeval kogunevale nõukogule ja juhatuse ettepaneku konkurss välja kuulutada ning kõik laekuvad visioonid pärast laekumise tähtaega ka avalikustada," ütles Klaas. "Et kõik, kellele Sirbi tulevik korda läheb, saavad kaasa mõelda ja arvamust avaldada."

Konkursi toimumise ajalise raamistiku paneb kokku sihtasutuse juhatus. "Minu soovitus on, et see oleks piisav selleks, et kõik huvilised saaksid oma visiooni ette valmistada."

Urmas Klaasi sõnul toetab ta loomeliitude ettepanekut veelgi täiendada SA Kultuurileht nõukogu loomeliitude esindajatega.

Väljataga ütles varem Delfile, et sai Kenderi tagasiastumisest teada esmaspäeva hommikul. "Ma ei teadnud, et selline avaldus öösel tuleb," kommenteeris Väljataga Delfile Kenderi ja toimetaja Robert Kurvitza lahkumist.

Sirbi peatoimetaja kohusetäitja Kaur Kender ja toimetaja Robert Kurvitz teatasid ööl vastu esmaspäeva ZA/UM-i veebilehel, et astuvad oma ametikohtadelt tagasi, kuna on teinud Andres Aule avaldamata loomingu väljaandmisega ränga eksimuse.

"Astume Sirbi peatoimetaja kohusetäitja ja toimetaja ametikohtadelt tagasi. Sooritasime Andres Aule avaldamata loomingu väljaandmisega ränga eksimuse ning ei näe võimalust tegevusega jätkata. Viimaste nädalate vältel oleme vaatamata rünnakutele poliitringkondadest, loomeseltskondadest, haridusasutustest ja ajakirjandusest õnnestunud suurepärase kontseptsiooniga kultuuriväljaande käivitamises. Kuid me ebaõnnestusime poeetilisel tasandil, see oli ainus viga, mille tegime ning see on kõik, mis meile loeb," seisab avalduses.