Maris Leif on varem SL Õhtulehele rääkinud, et elab vaesuses ja seepärast saatis ka oma lapsed presidendilossi elama. Rüütlile kuulub mitu kinnisvaraobjekti ja ka tütar ei ole neist päris ilma jäetud.

Rüütlile kuulub majandushuvide deklaratsiooni kohaselt elamu Tartus, korter Tallinnas ja pooleliolev maja mere kaldal Saare maakonnas Laimjala vallas koos 5,9 hektari suuruse maatulundusmaaga. Peale selle on tal üle 800 hektari maad Laimjala vallas. Rüütlile kuuluv korter asub Kadriorus Koidula tänavas ja maja Tartus Tähtveres Ilmatari tänavas.

Leifi kinnitusel seisab värskelt remonditud Koidula tänava korter tühjana. Rüütlile kuulus kunagi ka korter Tallinna kesklinnas Rävala puiesteel. “Rävala puiestee kolmetoalise korteri andis ta aastate eest mulle, kirjutas minu nimele,” ütleb Leif. “Ja mina erastasin selle oma raha eest. See oli vähemalt kümme aastat tagasi.”

Selle korteri oli presidendi tütar sunnitud maha müüma, sest tal ei olnud remondiks raha ja korter olevat olnud amortiseerunud. Saadud raha eest ostis Leif kaks korterit: Endla tänavale kahetoalise ning Mustamäele kapitaalremonti vajava neljatoalise. “Võtsin siis veel pangalaenu ja ostsin Ristiku tänavale ühetoalise korteri, kus nüüd elan. Nii Endla kui ka Mustamäe oma müüsin eelmisel aastal maha. Ka Nõmmele ostsin Kuivale tänavale ühetoalise keldrikorteri, aga seal ei saa üldse elada,” selgitab ta.

Hiljuti pani Leif ka Saaremaal Laimjala vallas Rannakülas müüki väikese palkmaja koos 8581ruutmeetrise krundi ja 50meetrise rannaribaga. Selle eest küsib omanik 400 000 krooni. Leif ütleb, et maja on seal juba 20 aastat seisnud ja lagunenud.

Millest siis vaesuse jutt, kui peres kinnisvarapuudust pole? “See jutt oli eelmiste aastate kohta,” põhjendab ta, “Sellest, kuidas ma varem elanud olen. Praegu võin ma jah kinnisvara arvel minna ja kõhu täis süüa. Muidugi isa on midagi aidanud ja ka kinnisvara on ta mulle andnud, suvaliselt vahel ka raha.”.