Rüütli rääkis Kuku raadio "Ärataja" saates, et liikunud on spekulatsioonid, et ennast suurteks "isejätkajateks" nimetajad ajavad tegelikult hoopis muud asja ning plaanis on liitumine Keskerakonnaga. Rüütli ei eitanud Rahvaliidust lahkumist ega SDE-sse minekut.

Rüütli lausus, et kui on inimeste toetus tema osalemisele järgmistel valimistel juba SDE nimekirjas, siis ta kaalub seda väga tõsiselt. Karel Rüütli sõnul tuleb kõigepealt tegelda veel Rahvaliidu probleemidega. Ta selgitas, et erakonna aseesimeestega otsustati kokku kutsuda erakorraline volikogu, et arutada läbi kuidas saab erakond edasi toimida ja määrata kohusetäitjad, kuni kogunev kongress Rahvaliidule uued juhid valib. Võimalike uute juhtide kohta ei osanud Rüütli midagi öelda, sest pole ühtki nime kuulnud.

Rüütli kinnitas, et hääletus ühinemise üle oli ühtlasi ka usaldushääletuseks praegustele Rahvaliidu juhtidele. Samas toonitas Karel Rüütli, et viimase aja sündmused on erakonna liikmed
aktiveerinud ja pannud rohkem mõtlema. Ta kinnitas, et Eestis on jätkuvalt vaja tugevat poliitilist alternatiivi kahe liberaalpopulistliku erakonna kõrvale.