Jätkuvalt on populaarseim riigipeakandidaat Rüütel, keda eelistavate inimeste hulk on lossiskandaalist hoolimata suurnenud, vahendab PM Online. Kui novembris toetas Rüütlit 24, siis veebruari alguses 30 protsenti vastanuist.

Rüütlit toetas 34 protsenti vastanud eestlastest ja 21 protsenti venelastest, naistest oli tema poolt 32 ja meestest 29 protsenti. Suurim ehk 41 protsenti oli Rüütli toetajate osatähtsus üle 55-aastaste seas.

Teise ja kolmanda koha vahetasid BNS/Faktumi uuringus Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ja europarlamendi sotsiaaldemokraadist saadik Toomas Hendrik Ilves.

Veebruaris soovis Savisaart presidendina näha 16, novembris 11 protsenti vastanuist.

Novembris oli teisel kohal Ilves 14 protsendiga, veebruaris oli tema toetajaid täpselt sama palju.

Teiste võimalike kandidaatide toetus jäi alla viie protsendi. Peeter Tulvistet soovis presidendina näha neli, Eri Klasi, Andres Tarandit ja Mart Siimanni kolm ning viimastel päevadel paremerakondade võimaliku ühiskandidaadina pakutud Jaak Aaviksood üks protsent vastanuist.

Samas kinnitas 47 protsenti eelmisel nädalal Eesti Päevalehe tellimusel korraldatud küsitluses vastanuist, et lossiskandaali tõttu langes presidendi maine nende silmis.

Presidendivalimised on varasügisel, Rüütel pole veel teatanud, kas ta kavatseb teiseks ametiajaks kandideerida.