"Kui peaministri suust kõlavad sellised süüdistused, siis kindlasti tuleb fakte kontrolida," lausus Rüütli. Ta ei osanud oletada, mida küll Ansip oma sõnavõtuga mõtles, aga ta uskus, et Eesti on õigusriik ning kui keegi kahtlustab enda ebaseaduslikku pealtkuulamist, saab pöörduda samasse riigikogu nn kapo komisjoni, mis saab kahtlusi kontrollida.

Eelmises riigikogu koosseisus kuulus ka Rüütli ise nn kapo komisjoni, tegeledes seal pealtkuulamiste logifailide küsimusega, sest osad failid olid kuhugi "kadunud".

Rüütli lootis, et praeguseks ajaks on olukord paranenud ja logifailid on olemas, mistõttu pealtkuulamise logifaile saab võrrelda kohtu antud pealtkuulamise lubadega ning seeläbi tuvastada, kas pealtkuulamine oli seaduslik või mitte. "On kontrollitav, kas vastavad toimingud on teostatud," kinnitas Rüütli.

Pealtkuulamiseks on tema sõnul vaja, et oleks alustatud kriminaalmenetlust või et vastavalt julgeolekuasutuste seaduses kirjas olevale oleks oht Eesti põhiseaduslikule korrale. Kõik käib kindla korra järgi ja on võimalik kontrollida, kas vastavad toimingud on tehtud. Kui pealtkuulamiseks pole seaduslikku luba, ei saa kohtus selle materjaliga midagi teha, sest kohus ei võta selle tulemusi arvesse.