Ametist lahkunud presidenti Arnold Rüütlit ja tema peret hakkab kaitsma 23 julgestuspolitseinikku. Seetõttu tuleb kohe võtta tööle uusi julgestuspolitseinikke ja varustada nad vajalike kaitse- ja erivahenditega. Valitsus andis neljapäeval Rüütli turvamiseks 7,5 miljonit krooni, kirjutab SL Õhtuleht.

“Number 23 tuleb seega seadusest — president Rüütli kaitse ja valve jätkuvad samas mahus kui tema ametisoleku ajal,” ütleb Julgestuspolitsei julgestusosakonna politseidirektor Tarmo Kohv. See tähendab, et Rüütel peaks endiselt sõitma ringi kahe vilkuritega politseiauto saatel. Kohvi sõnul kaitseb julgestuspolitsei kõiki presidendi perekonnaliikmeid, kes elavad koos endise riigipeaga. Seega turvatakse ka proua Ingrid Rüütlit ja vanapaari lapselapsi.

SL Õhtulehega vestelnud julgeolekuasjatundja ei kahtle, et ekspresident Arnold Rüütlit tuleb kaitsta. “Iseasi, kuidas,” arutleb ekspert. “Tänapäeval peaks ikka kaasaegsemaid vahendeid olema. Kui olnuks minu teha, panustaksin pigem elektroonilistesse seadmetesse.”

Asjatundja arvates ei ähvarda Rüütlit eriti suur oht. Tema sõnul koostatakse ohuhinnang konkreetsest isikust lähtuvalt. Teisisõnu: Rüütel on endine tippkommunist. Teatud tegelased tahavad kommunistid “ahju ajada”. Nüüd on vaja anda hinnang, kas ähvardajad sõnadest ka kaugemale võivad jõuda.