“Vabandame enda ja oma perekonna nimel toimunu pärast. Palume laste nimel ajakirjanduselt ja poliitikutelt selle teema käsitlemisel mõistmist, sest lapsed on oma õppetunni saanud,“ vahendas presidendi kantselei avalike suhete osakond Delfile välismaal viibivate Arnold ja Ingrid Rüütli kirja.

“Meil on kahju, et presidendi residentsis on leidnud aset sellised sündmused. Mis täpselt juhtus, vajab veel selgitamist. Vabandame enda ja oma perekonna nimel toimunu pärast,” kirjutavad Rüütlid.

President Arnold Rüütli ja Ingrid Rüütliga koos elavad teismelised lapselapsed on riigipea residentsis korraldanud joomapidusid, mille käigus on väidetavalt ronitud Kadrioru lossi katusele Eesti lipu kõrvale urineerima.

Kaitsepolitsei väitel ei pääsenud presidendi residentsis Kadrioru lossis pidutsenud noorukid riigisaladusi sisaldavaid dokumente näppima.

Siseminister Kalle Laanet andis kolmapäeva hilisõhtul siseministeeriumi siseauditi osakonnale ülesande uurida koostöös politseiameti sisekontrolli osakonnaga, kas on põhjust algatada distsiplinaarjuurdlust julgestuspolitsei tegevuste nõuetele vastavuse osas vabariigi presidendi julgeoleku tagamisel.

ETV saates “Pealtnägija” rääkis anonüümseks jääda soovinud pidudel osalenud noormees, et pidudel osalejad tundnud end riigipea residentsis väga vabalt. Nad olla kõndinud presidendi nõupidamislaual, varastanud meeneid ja sirvinud dokumente.