President Rüütel on töövisiidil Ameerika Ühendriikides 17.–21. jaanuarini. Visiidi kesksel kohal on kõne, mille Rüütel peab rahvusvaheliste suhete organisatsiooni World Affairs Council of Northern Carolina konverentsil, kirjutab Eesti Päevaleht. Kõne teemaks on Eesti kogemused peale taasiseseisvumist.

Pärast seda kavatseb president Rüütel külastada Torino taliolümpiamänge Itaalias. President osaleb kindlasti olümpiamängude avamisel 10. veebruaril. Mis üritustest Rüütel veel 10.–26. veebruarini toimuvatel olümpiamängudel osa võtab, pole kindel. Ka pole teada, kaua ta seal täpselt viibib.

Veebruarikuusse põrutab riigipea Horvaatiasse. Seal toimub kohtumine Horvaatia presidendi Stjepan Mesiciga, kes on olnud ametis alates 2000. aastast. Lisaks toimuvad veel delegatsioonidevahelised kohtumised ning pidulikud vastuvõtud.

“Rohkem välisvisiite hetkel paigas ei ole,” kinnitas vabariigi presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Kaidi Aher.

Möödunud aastal tegi president Rüütel kokku 18 välisvisiiti. Olulisemad neist olid riigivisiidid Hiina Rahvavabariiki, Lätisse, Türgisse, Bulgaariasse ja Portugali.