“Me oleme juba küllalt palju seda tööd teinud,” ütles Rüütel iseseisvuspäeva vastuvõtul salvestatud intervjuus. “Ma arvan, et on vaja noorematele anda võimalust ka,” vahendab PM Online.

Ingrid Rüütel lisas omalt poolt, et ta meelsamini ei oleks järgmised viis aastat enam presidendiproua. “Ma väga sooviks, et leitaks selline president, keda võiks asuda toetama,” ütles ta. “Aga seni pole veel kedagi päriselt välja käidud.”

Rahvaliidu esimees Villu Reiljan kinnitas, et tal pole informatsiooni selle kohta, kas Rüütel kandideerib või ei kandideeri. Rahvaliidu juhi sõnul on tal presidendiga kokkulepe, et Rüütel teda otsuse tegemisest teavitab.

“Täna ütelda, et kõik on otsustatud, see on küll ajakirjanduslik provokatsioon,” lisas Reiljan. Samamoodi hindas ta oletust, et Rahvaliit võiks Rüütli loobudes käia välja olümpiakomitee esimehe Mart Siimanni nime.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles teleuudistele, et võrreldes mõne Euroopa riigi presidendiga, on Rüütel veel noor mees.

Reformierakonna liider peaminister Andrus Ansip nentis, et kui Rüütel peaks tõesti loobuma, asuvad paremerakonnad ühist kandidaati otsima.

ETV-le samuti iseseisvuspäeval antud intervjuust võis aga välja lugeda, et Rüütel pole teise ametiaja mõtet veel maha matnud.