„Mul on hea meel, et koalitsioonil jagus tahet tekkinud erimeelsustest siiski koos üle saada,” lausus Rüütel SL Õhtulehele. „Leian aga, et ministrivahetus küll ei tohi riikidevahelisi suhteid mõjutada. Ka mitte välisministri vahetus.”

On selge, et kõik asjaosalised saavad toimunust olulise õppetunni, nentis Rüütel. Ta kinnitab, et Eestis on alanud valmisvõitlus sügisesteks kohalike omavalitsuste valmimiseks.

Ennetähtaegseid parlamendivalimisi Eesti riigipea ei poolda. „Erakorralised valimised on alati selge märk koondunud ebastabiilsusest nii meile endile kui ka ülejäänud maailmale. Seda panevad tähele paljud, kas või krediidireitingute andjad. Seepärast peaks enne erakorraliste valimiste korraldamist siiski läbi proovima teised lahendusvariandid,” seletas ta.

Rüütel kinnitas, et otsustab 9. mail Moskvasse sõita siis, kui „aeg on küps.” Ka ei leia ta, et Kreml oleks tema ja Putini kohtumisel öeldust taganenud. „Seni meedias kõlanud Venemaa riigiametnike avaldused ei püüa ümber lükata minupoolset infot kohtumisel kõneldust,” sõnas Rüütel.

Venemaa poolt väljendatud seisukohtades keskendutakse Rüütli sõnul hoopis sellele, kuidas Moskva sooviks kohtumisel kõneks olnud teemade osas täpsustatult edasi liikuda. „Loomulikult täheldame siin erinevusi Eesti seisukohtadest,” lisas ta.