Rüütel arutas peaminister Julia Tõmošenkoga kohtudes üksikasjalikult neid prioriteetseid valdkondi, kus Eesti ekspertide abi Ukrainale oleks hädavajalik juba lähiajal. Nendeks on Ukraina põhiseaduse täiendamine, maksusüsteemi kaasajastamine ning kohaliku omavalitsusreformi kiire läbiviimine, kirjutab EPL Online.

Tõmošenko hinnangul oli 2007. aasta poliitiline kriis Ukrainas demokraatia õppetund kõigile Ukraina poliitilistele jõududele, mis peaks omakorda looma vajalikud eeldused, et Ukraina edasine demokraatlik areng oleks stabiilne ja tagasilöökideta.

Ukraina president Viktor Juštšenko nimetas Rüütli erinevate riikide nimekaid ekspoliitikuid ühendavasse ja Ukraina riigipead nõustavasse kogusse, vahendas Rüütli nõunik Silja Hiietamm.

Lisaks president Juštšenkole ja peaminister Tõmošenkoga kohtus Rüütel ka asepeaminister Grigori Nemõrjaga ning välisminister Vladimir Ogrõzkoga. Kohtumistel arutati poliitilist olukorda Ukrainas pärast erakorralisi parlamendivalimisi ja riigi edasisi võimalikke arenguid.

Kiievis tähistati 27. detsembril esindusliku tseremooniaga Ukraina kaasaegse diplomaatia 90. sünnipäeva. President Rüütli kutsus üritusele parlamendi vastvalitud esimees Arseni Jatsenjuk.