“Oleks hea, kui Riigikogu suudaks presidendi valida,” ütles Rüütel ajakirjanikele. “Õnnitleksin siis seda inimest ja Riigikogu.”

Riigikogus on presidendikandidaadi esitamiseks vaja 21 parlamendiliikme allkirja, kuid Rahvaliidul on Riigikogus ainult 11 esindajat.

Rahvaliidu esimehe Villu Reiljani sõnul ei tule Rahvaliidul Riigikogu ja kohalike omavalitsuste esindajatest koosnevas valimiskogus Rüütli kandidatuuri esitamisega probleeme.

Rahvaliit valis laupäevasel kongressil täieliku häälteenamusega partei presidendikandidaadiks Rahvaliidu auesimehe Rüütli.

Teine kandidaat Ene Tomberg tänas parteikaaslasi, kuid taandas enne hääletust oma kandidatuuri ning soovitas kongressil valida Rüütel presidendikandidaadiks.

Kongress kinnitas seejärel avalikul hääletusel täieliku häälteenamusega presidendikandidaadiks Rüütli. Hääli kokku ei loetud, vastuhääletust ei toimunud.

Reiljan ütles, et Rüütel on ainus presidendikandidaat, kes presidendi kohta väärib. “Rüütel on kõige teenekam inimene, mees, kes tõi Eestile taasiseseisvuse,” ütles Reiljan.

Teiste suurte erakondade ametlikud presidendikandidaadid on Peeter Tulviste (Isamaaliit), Toomas Savi (Reformierakond), Andres Tarand (Mõõdukad) ja Peeter Kreitzberg (Keskerakond). Lisaks neile on esitatud presidendikandidaatideks veel Aarand Roos Kristlikust Rahvaparteist, Jevgeni Tomberg Ühendatud Rahvaparteist ning parteidevälise kandidaadina Matti Päts Isamaaliidust.