Tankleri sõnul oli Allikmaa tingimus, et Lang ei kritiseeriks liiga palju ERRi. Seda, et ERRi üldse ei kritiseerita, et saa ükski saatejuht lubada, kuid lepiti kokku, et saade "Olukorrast riigis" ei muutu saateks "Olukorrast meedias". Tankler lahkus kokkusaamiselt arusaamaga, et Allikmaa oli Langi saatejuhiks saamisega nõus, ning alustas Langi veenmist.

Kohtumisel osalesid lisaks Margus Allikmaale ja Allar Tanklerile ka programmi eest vastutav juhatuse liige Ainar Ruussaar ja Raadio 2 peatoimetaja Kristo Rajasaare.

Rajasaare sai nagu Tanklergi Allikmaast aru, et Lang võib saatejuhiks tulla. "Ma arvan, et kõigile jäi selline arusaam," ütles Delfile Rajasaare, kes oli samuti Langi uueks saatejuhiks saamisega nõus. "Jaa, loomulikult. Kui toimetus ei oleks nõus, siis ei oleks Allar Reinule ettepanekut teinud."

Tankler suutiski Langi lõpuks saatejuhiks tulema veenda, kuid päev pärast selle teatavaks tegemist rääkis Allikmaa avalikult, et peab Langi saatejuhi toolile istumist võimatuks.

Kohtumise neljas osapool, Ainar Ruussaar, ütles Delfile, et kuigi Tankler ja Rajasaare said aru, et Langi saatejuhiks saamise osas jõuti kokkuleppele, siis tegelikult sellele mõttele rohelist tuld ei antud.

"Me arutasime. Ka minu sõnum oli, et mõte on intellektuaalselt huvitav, aga me ei öelnud "jah" ja ei öelnud ka selgelt "ei", vaid et seda mõtet tasuks testida," meenutas Ruussaar.

Ruussaar rõhutas, et põhiliseks kaalukeeleks "ei" poole kaldumisel sai poliitiline tasakaal. "Rein Lang on poliitik, isegi kui ta riigikogust lahkub ja isegi kui ta Reformierakonnast välja astub. Ta on poliitikas nii pikka aega olnud, et see jääb teda mõnda aega saatma," selgitas Ruussaar, miks oleks halb mõte teha Langist nädala poliitikat analüüsiva saate juht.

ERRi kritiseerimine ei olnud Ruussaare sõnul seega sugugi peamine küsimärk Langi saatejuhiks saamisega kaasnevate murede seas. "Rahvusringhäälingu kriitikat on Tankleri saates korduvalt tehtud ja me ei ole selles näinud probleemi, see oli üks väga väike detail Langi saatejuhiks hakkamist kaaludes," lausus ta.

"Lang on väga huvitav inimene ja väga hea suhtleja. Ma olen kindel, et Langi toomine sellesse saatesse võib-olla kasvataks kuulajate arvu, aga täpselt samamoodi kindlasti kahandaks ta rahvusringhäälingu poliitilist tasakaalustatust," rõhutas Ruussaar.

Ruussaare sõnul võisid erinevad nägemused kohtumise tulemusest tekkida seetõttu, et kohtumise lõpus ei võetud vastu kindlat otsust. "Tanklerile võis jääda mulje (et Langist võib saada saatejuht) erinevalt meist, kellele meist jäi mulje, et ikkagi riske on rohkem kui poolt argumente."

Seega lahkusid saate praegune juht ja Raadio 2 peatoimetaja koosolekut arusaamaga, et Langist võib saada "Olukorrast riigis" uus saatejuht, ning juhatuse liikmed veendumusega, et see pole hea mõte. Paraku arvasid kõik, et teisedki said asjast samamoodi aru nagu nad ise.