Kuku raadio saates “Keskpäevatund” arutasid Priit Hõbemägi, Rein Kilk ja Ainar Ruussaar Voldemar Kuslapi ja Villu Reiljani süüdi mõistmise teemadel.

Hõbemägi ja Ruussaar täheldasid, et nii Reiljani kui Voldemar Kuslapi  juhtumi valguses on hakatud kohtuvõimu ründama ja see on ohtlik.  Hõbemägi hinnangul on see tõsine riikluse alustalade kõigutamine.

Ühiselt leiti, et Villu Reiljni ja Rävala kinnistu juhtum ei olnud ainuke ja erakordne, ning poliitikud peaksid kohtu otsusest omad järeldused tegema.

Ruusaar ütles, et ta mäletab küllalt juhtumeid üheksakümnendate keskelt,  kus sarnaste tegude tõttu keegi kohtu alla ei läinud või väljus sealt  puhta nahaga. Ta lisas, et kui kohtusüsteem oleks tookord olnud sama  jõuline, siis oleks meie poliitmaastik täna hoopis teistsugune. Ühtegi  konkreetset nime ei soovinud ta avaldada.

Ühiselt leiti, et Reiljani  kohtuotsuse väärtus seisneb selles, et tema suhtes alustati menetlust  juba ajal, kui ta oli kõrgel kohal ja see paneb ka paljud tänased poliittipud muretsema.

Ruussaare sõnul on parlamendi koridorides  korduvalt käinud mõtted, et pealtkuulamist tuleks praegusest täpsemini reguleerida.